Pingvin Patika Blog

Hasznos tippek kullancscsípés ellen

Hasznos tippek kullancscsipes ellen

A kellemetlen kis vérszívókkal a Föld szinte minden táján találkozhatunk. Sokféle, gyakran igen veszélyes betegséget is terjeszthetnek. Fontos tehát néhány hasznos tanácsot megfogadni ahhoz, hogy a nyári pihenés vagy csak egy séta a parkban ne váljék kikapcsolódásból rémálommá. Félni persze egyáltalán nem érdemes – odafigyelni annál inkább!

Az érzékeny bôr nyugtatója: a mandulaolaj

Az érzékeny bőr nyugtatója: a mandulaolaj

A mandulaolajat a rózsafélék családjába tartozó mandulafa édeskés ízű terméseiből nyerik ki. Kiváló kozmetikai alapanyag, enyhíti a bőrproblémákkal járó tüneteket, de a konyhánkban is új színfoltot jelenthet.

Pihenéssel a nyugodt életért

 Pihenéssel a nyugodt életért

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. Mindannyian jól ismerjük, szinte álmunkból felriasztva is fújjuk a mondást! De vajon Ön eleget és jól alszik? Időnként ki tud kapcsolni? Megadja a lehetőséget szervezetének arra, hogy kellőképpen regenerálódjék? Ha nem, akkor éppen itt az ideje újraterveznie a mindennapjait, hiszen a nyugodt – és persze hosszú – élethez elengedhetetlenül szüksége van pihenésre, kikapcsolódásra, bármilyen korú is!

Kezdô anyukák réme: a köldökcsonk ápolása

Kezdő anyukák réme: a köldökcsonk ápolása

A baba és az édesanya közti első fizikai kapocs a köldökzsinór, amely a születést követően elveszti funkcionalitását, az utána maradó csonk „eltűnése” azonban nem egyik pillanatról a másikra megy végbe. A kórházban megmutatják a köldökcsonkkezelés folyamatát, amelyet az otthoni babaápolás során is folytatnunk kell minden pelenkacsere során. Habár elfertőződése nem túl gyakori jelenség, nem árt tisztában lennünk a legalapvetőbb szabályokkal.