Pingvin Patika Blog

A bódító kakaóvaj

A bódító kakaóvaj

Ugyan ki ne hallott volna a kakaóvajról? A sütni is szerető háziasszonyok féltve őrzött receptjeinek gyakori összetevője. Aki pedig édesszájú, az a „napi betevőjével” bizonyosan rendszeresen fogyasztja. Ám sok minden másra is alkalmas azon kívül, hogy egyes finomságaink alkotórészeként megesszük!

A cikkhez ajánlott termékeink

Kapor

kapor

Ismeri az uborkafüvet? És a kertiköményt? Netán ha úgy mondanánk: a kaprot? Így már bizonyosan! A magyaros ételek egyik lényeges fűszeréről van szó! De mit tudunk róla azon kívül, hogy elképzelhetetlen lenne nélküle az ínycsiklandó kovászos uborka és a tökfőzelék?

Vendégünk Maksa Zoltán humorista

maksa-zoltan

Már kisiskolásként is Ön volt a „poéngyáros” az osztályban?

Akkor még nem, de már harmadikos koromban írtam egy cikket a Holdról, akkor még komolyan, az iskolaújságba. Ez igen meglepte a tanári kart, onnantól kezdve minden ünnepségen szavalnom kellett…

Nem csak pénz kérdése! – A munkanélküliség lelki hatásai

Nem csak pénz kérdése! - A munkanélküliség lelki hatásai

A bennünket körülvevő világ gyorsulva változik. A globalizációval évtizedek óta biztosnak hitt értékrendek alakulnak át szédületes sebességgel, visszafordíthatatlannak látszóan: ami tegnap még becsülendő és fontos volt, az mára súlytalanná, lenézetté lesz. Ilyenné válik az emberi munkaerő is. Bármikor, bárki elveszítheti az állását. Az ezt elszenvedőknek pedig nemcsak az anyagi, hanem az érzelmi és pszichés következményekkel is számolniuk kell.