Pingvin Patika Blog

Hogyan változik egy kismama vitaminszükséglete?

Hogyan változik egy kismama vitaminszükséglete

Legtöbbünk emlékezetébe mélyen bevésődik az a csodálatos pillanat, amikor biztossá válik: gyarapodik a család! Az öröm mellé azonban hamarosan társul az aggodalom érzése is: miként tehetnénk meg mindent azért, hogy a magzat és anyukája a lehető legnagyobb biztonságban legyen a terhesség folyamán? A kismama milyen vitaminokat fogyasszon, esetleg melyeket a szokásostól eltérő mennyiségben? Ehhez kértük dr. Nagy Ildikó szakgyógyszerész tanácsait.

Családi balhé a gyerek elôtt?

Családi balhé  a gyerek előtt?

Minden házaspár életében előfordulnak konfliktusok, akár apróbbak, akár egyre mélyülők. Az érintettek habitusuknak megfelelően vesznek részt a szóváltásban, de ennek élénkségét, hangerejét, stílusát nagyban befolyásolhatja a pillanatnyi lelkiállapot is. Ilyenkor – mindegy is, hogy dühből-e vagy sértettségből – mindkét fél hajlamos kizárólag magára, a saját érdekeire figyelni. Mindeközben észre sem veszik, hogy a kis fültanúk, saját gyermekeik mennyire megszenvedik. Vigyázzunk rájuk!

A gyermekágyi idôszak nehézségei

A gyermekágyi időszak nehézségei

A szülészetről hazatérő család élete soha nem lesz már a régi a kisbaba megérkezésével. A csecsemő teljesen megváltoztatja a család bioritmusát, nagyfokú alkalmazkodást és türelmet kíván meg a szülőktől. Mi történik a kritikus első napokban? Hogyan változik az anya teste és lelke, mennyit fejlődik a baba? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak cikkünkből.

A fülzúgás és háttere

A fülzúgás és háttere

Fülzúgásos panaszokkal manapság Magyarországon nagyjából félmillió ember küzd, sőt újabb kutatások szerint a lakosság 10-19 százalékát érintheti. Amennyiben ez az állapot huzamossá válik, megkeserítheti mindennapjainkat, rossz irányba befolyásolhatja életminőségünket. Gyakran vezet tartós fáradtsághoz, alvásproblémákhoz, depresszióhoz. Ha tehát ezt tapasztaljuk, ne vegyük félvállról!