Pingvin Patika Blog

Nézzen szembe az ízületi problémákkal!

 Nézzen szembe az izületi problémákkal

Gyermekként sokszor értetlenkedve figyeltük, amikor mondjuk édesapánk a napi munka után hazaérve sűrűn felszisszenve nyomogatta a derekát. Vagy ha édesanyánk a tavaszi nagytakarítás végeztével megdagadt bokája, térde fájdalmát igyekezett borogatással enyhíteni. A nagyi pedig a gyógyfürdőben kapott kezelések áldásos hatásairól áradozott, mindahányszor részesült bennük. Később, évek múlva, egy kiadósabb tornaórát követően aztán mi magunk is „felfedeztük” testünkben az ízületeinket! Ezek megbetegedéseiről, kezelésükről, a patikákban kapható készítmények között történő eligazodáshoz dr. Nagy Ildikó szakgyógyszerésszel beszélgetünk.

Ápolt lábak, könnyed léptek

Ápolt lábak, könnyed léptek

Azt hihetnénk, a téli időszakban kevésbé kell odafigyelni lábaink ápoltságára, ám ez koránt sincs így, hiszen a szoros, nehézkes cipők, a fagyoskodásnak kitett talpunk hamar kiszárad és berepedezik. Nem érdemes megvárni a nyarat. Pedikűrre fel a mindig esztétikus lábakért!

Varjúháj

Varjúháj

Leveleiből már az ókorban is készítettek salátát Korea és Kína egyes térségeiben, de a belőle főzött gyógytea szintén kiváló reputációnak örvend évszázadok óta. A varjúháj nemcsak különleges hangzású neve, hanem számos, egészségünkre gyakorolt előnyös hatása miatt is figyelemre méltó gyógynövény.